Blog

Die grote puppy-ogen zijn voor jou bedoeld…

Die grote puppy-ogen zijn voor jou bedoeld…

Tijdens mijn ontbijt lees ik altijd de krant. Heel ‘old school’ een papieren versie. Voor mij een ultiem momentje, bijna een dagelijks ritueel. Ontbijtje en krantje. Het ene artikel lees ik helemaal en het andere scan ik diagonaal en bewaar ik voor een ander moment. Soms lees ik ook verder online op de app. Ook net zo handig en bij de tijd.

Mijn oog viel op: ‘Honden hebben unieke oogspier om zielig te kijken en contact te maken.’ Huh… dat is grappig en interessant. Eens kijken wat ze daar over te vertellen hebben. Zielig kijken is voor mijn gevoel nou niet direct de meest positieve emotie die mij aanspreekt.

‘Honden hebben een speciale spier waarmee ze hun ogen groter kunnen maken en wenkbrauw omhoog kunnen trekken, waardoor ze droevig kunnen kijken. Hierdoor kan de diersoort waarschijnlijk makkelijker contact maken met mensen.’

Verderop in het artikel lees ik dat honden deze oogspier ontwikkeld hebben om beter contact te kunnen maken met mensen. Grote ogen opzetten straalt bij een hond verdriet uit. En dat zet de mens in de verzorgende stand.

Ik heb zelf geen hond thuis en loop soms ook wel een blokje om als ik een grote hond zie aankomen die mijn pad gaat kruisen. En ook als deze mij zielig aankijkt, laat ik mij niet vermurwen. Vroeger heb ik kleine ‘kefhondjes’ ook wel eens van mij af moeten schudden als ze achter mijn fiets aan kwamen rennen in het boeren buitengebied van mijn geboorteplaats Didam. Dus of ik helemaal gevoelig ben voor deze ‘grote ogen politiek’ is maar de vraag.

Maar toch… Avancé heeft sinds kort een nieuwe website en nieuw concept. Met ja, je raadt het nooit… als beeld een puppy. Blijkbaar spreekt deze hondenemotie mij dus onbewust toch wel aan. Ik denk dat ik er niet gevoelig voor ben, maar schijn bedriegt.

Ook aan ons pand, langs de Den Elterweg in Zutphen hangt een puppy aan de gevel. Die kijkt jou droevig aan als je langsrijdt. Heb je hem al gezien en wat voor emotie maakt het bij jou los? Daar ben ik nou best wel nieuwsgierig naar.

Onze puppy staat voor de zorg waarmee wij onze klanten bedienen. Met aandacht en vanuit liefde voor ons vak zorgen we ervoor hij zich goed ontwikkelt en groter groeit. Wij zorgen dat jij online groter groeit, en offline natuurlijk ook… Dat is onze drijfveer. Wij zorgen voor onze klanten. Ben jij er gevoelig voor? Neem contact met ons op en dan gaan wij voor jou en je bedrijf zorgen.

Deel en inspireer anderen