Blog

Video trends 2024: veelbelovend, vol innovatie en creativiteit

Video trends 2024: veelbelovend, vol innovatie en creativiteit

n de video trends 2024 zien we een wereld van content die evolueert met grote snelheid. Het belooft een jaar te worden van innovatie en creativiteit. In dit blog lees je de trends die op de voorgrond staan in hoe we kijken, leren en interacteren met video’s. Bereid je voor op een jaar waar snelheid, technologie en authenticiteit elkaar vinden in de dynamiek van videomarketing.

Het zal niemand verbazen dat short video’s een dominante trend zullen zijn in 2024. Deze worden overal gezien, van Instagram-feeds tot TikTok en YouTube Shorts. Bij de video trends 2024 horen deze korte, pakkende video’s die snel de aandacht trekken en betrokkenheid stimuleren. Ze kunnen variëren van verrassende vragen tot het tonen van verschillende mensen en meningen, wat een gevoel van verwachting en nieuwsgierigheid creëert bij de kijkers. Een essentieel onderdeel van elke effectieve video- en content marketingstrategie.

Kunstmatige intelligentie (AI) zal een steeds prominentere rol spelen in videocontent creatie. Innovatieve tools met geavanceerde AI-functionaliteiten zullen gebruikers in staat stellen om op een efficiënte manier boeiende en aantrekkelijke video’s te maken. Deze tools zullen helpen bij het versnellen van het productieproces en het verhogen van de kwaliteit van de video’s.

In de nieuwste videoclip van The Rolling Stones zie je goed hoe ver de mogelijkheden gaan in het toepassen van AI in video. In de clip zie je oude en nieuwe beelden van de band. Ze hebben deze beelden gemixt met speciale technieken zoals 2D en 3D effecten en AI, waardoor het lijkt alsof de jonge Stones het liedje ‘Angry’ zingen. Ze springen van het ene billboard naar het andere. Er is over elk detail nagedacht. Kijk maar naar hoe de camera is neergezet, laag bij de grond, vanuit het oogpunt van de actrice. Dit maakt dat je je voelt alsof je zelf in de auto zit en meereist.

The Rolling Stones: Don’t get angry with me

Influencer marketing blijft een belangrijke speler in de videowereld. Samenwerkingen met influencers kunnen een krachtige manier zijn om een breder publiek te bereiken en geloofwaardigheid op te bouwen. Het is echter van cruciaal belang om samen te werken met influencers die goed aansluiten bij je merk en waarden.

Jet van Nieuwkerk is influencer. Ze brengt in haar filmpjes op Instagram producten onder de aandacht over gezondheid, eten en andere producten die de interesse hebben van jonge moeders. Hier maakt ze reclame voor Batavus Bakfietsen.

Interactieve elementen in video’s zullen in populariteit toenemen. Dit kan variëren van polls en enquêtes tot gamification-elementen die kijkers betrekken en hen actief betrokken maken bij de content. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar creëert ook een memorabele kijkervaring.

Diverse content en doelgroepen: bereik een wereldwijd publiek

Het belang van het diversifiëren van content en het bereiken van verschillende doelgroepen wordt steeds groter. Het aanpassen van de video-inhoud aan verschillende kanalen en doelgroepen zorgt voor een breder bereik en een grotere impact.

Goed vertelde verhalen zullen altijd de krachtigste manier blijven om een boodschap over te brengen. Het vermogen om een emotionele connectie te creëren met je publiek door middel van een goed doordacht verhaal is van onschatbare waarde in de wereld van videocontent.

Een treffend voorbeeld van uitmuntende storytelling in videocontent is te vinden bij Yeti. Opgericht in 2006 in de Verenigde Staten, was het doel van Yeti om de ideale uitrusting te creëren voor liefhebbers van buitensporten. Hun producten, ontworpen om zelfs de meest extreme weersomstandigheden en klimaten te weerstaan, zijn het toonbeeld van toewijding aan innovatie en hoogstaande kwaliteit.

Yeti onderscheidt zich door hun avontuurlijke en inspirerende video’s, waarin ze met succes storytelling vermengen met een diepe emotionele resonantie. In hun filmpjes worden we meegenomen op een avontuur dat de ware aard en het karakter van hun merk uitstekend belicht. Deze aanpak illustreert hoe effectieve en gedenkwaardige videocontent vormgegeven kan worden door middel van een krachtig en goed geconstrueerd verhaal.

Een voorbeeld van storytelling van Yeti

Met de video trends 2024 in het vooruitzicht kunnen we een spannend jaar van video-innovaties verwachten. Of het nu gaat om de opkomst van soort video’s, de integratie van geavanceerde AI-tools of het belang van influencer samenwerkingen, er is voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je deze trends in overweging neemt bij het plannen van je videomarketingstrategie voor het komende jaar. Inspiratie nodig? Avancé denkt graag met je mee!

Je videomarketing naar een hoger plan tillen?

Geïnspireerd geraakt in videomarketing en wil je meer weten over hoe je dit kunt toepassen binnen jouw merk of bedrijf? Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en samen te verkennen hoe videomarketing jouw boodschap kan versterken!

Ik neem contact op
Deel en inspireer anderen