Blog

Foto’s bewerken met AI & Photoshop. Dit moet je weten!

Foto's bewerken met AI & Photoshop. Dit moet je weten!

In de wereld van digitaal ontwerpen en kunst, waar nieuwe technieken alles steeds veranderen, is kunstmatige intelligentie (AI) heel belangrijk geworden voor mij. Tools zoals Dall-E, Midjourney en de AI-functies van Adobe Photoshop, die eerst nog ver weg leken, zijn nu handige tools geworden die mijn werkwijze helemaal omgooien. Ze maken het voor mij mogelijk om creatiever en sneller te werken. In dit blog ga ik je vertellen hoe foto’s bewerken met AI en Photoshop mijn werkzaamheden als ontwerper beïnvloeden en hoe het me helpt in mijn creatieve werk, zonder mijn eigen rol minder belangrijk te maken.

De integratie van AI in Photoshop

Adobe Photoshop, bekend als een topkeuze voor grafisch AI-ontwerp, staat altijd open voor nieuwe technologieën. Dit heeft ervoor gezorgd dat gebruikers zoals ik toegang hebben tot geavanceerde, maar makkelijk te gebruiken tools. Dankzij AI kan Photoshop nu helpen met verschillende taken zoals het kiezen van objecten, het verbeteren van huid in foto’s, en zelfs complexere dingen zoals het veranderen van luchten of het maken van nieuwe texturen. Deze AI-gestuurde functies maken mijn werk niet alleen sneller; ze zorgen ook voor nieuwe creatieve mogelijkheden door eerdere beperkingen weg te nemen.

AI: Een hulpmiddel, geen vervanger!

Hoewel AI in Photoshop en tools zoals Dall-E een sterk hulpmiddel is, is het belangrijk om te onthouden dat deze technologieën bedoeld zijn om ons creatief te helpen, niet om onze creativiteit te vervangen. Ik ben nog steeds de belangrijkste bron van creativiteit in het proces, waarbij AI mij helpt mijn ideeën sneller en beter uit te werken.

Dankzij deze technologie kan ik snel prototypes ontwikkelen, mijn ideeën zichtbaar maken en inspiratie vinden voor projecten. Maar, ik moet goed opletten: soms hebben AI-gemaakte beelden foutjes, van kleine missers tot grote fouten die een afbeelding minder bruikbaar maken. Heb je bijvoorbeeld wel eens een kat gezien met drie poten? Daarom moet ik altijd de resultaten goed controleren en soms handmatig verbeteren of de AI vragen om een nieuw beeld te maken.

foto's bewerken met AI

Foto’s bewerken met AI: Mijn eigen ervaring

Uit mijn ervaring blijkt dat AI, hoe geavanceerd ook, een hulpje blijft in mijn creatieve werk. Ik zie de resultaten van AI als een beginpunt, waar mijn vaardigheden en creatieve inzicht het uiteindelijke ontwerp bepalen. Werken met AI vraagt dus om technische kennis én een gevoel voor kunst en kwaliteit.

Deze samenwerking met AI laat me de voordelen van deze technologie gebruiken zonder mijn eigen creatieve waarde te verliezen. Zo creëren we samen iets nieuws, wat de manier waarop we digitale ontwerpen maken en foto’s bewerken met AI vernieuwt en opent voor innovatie.

De toekomst van grafisch AI- ontwerp

De toekomst van grafisch AI-ontwerp ziet er voor mij veelbelovend uit, met voortdurende verbeteringen en ontwikkelingen die de grenzen van wat mogelijk is verder zullen verleggen. Ik verwacht toegang te krijgen tot meer gepersonaliseerde en geavanceerde AI-tools, waarmee ik unieke en complexe creaties kan realiseren die voorheen ondenkbaar waren. Echter, met deze vooruitgang komt ook de verantwoordelijkheid om ethische overwegingen in acht te nemen, zoals het waarborgen van originaliteit en het respecteren van auteursrechten. Als je geïnteresseerd bent in de drie belangrijkste AI-marketingtrends voor 2024, kun je die hier ontdekken!

Conclusie

De mix van AI en Photoshop geeft me geweldige tools die mijn werkwijze echt kunnen veranderen. Door mijn werk sneller te maken en mij nieuwe manieren te geven om creatief te zijn, helpt AI mij veel in mijn ontwerpwerk en kan ik ook snel foto’s bewerken met AI. Maar, mijn eigen creatieve ideeën blijven altijd het belangrijkste. Als ik kijk naar de toekomst van ontwerpen met AI, zie ik dat mijn rol als ontwerper nog belangrijker wordt. AI is een hulpmiddel dat mij helpt mijn ideeën tot leven te brengen.

Lisette Lubbers

Over Lisette Lubbers

Lisette werkt bij Avancé als Grafisch vormgever/webdesigner

Deel en inspireer anderen