Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede combineert medische zorg met wetenschappelijk onderzoek en innovatie. De speerpunten van het ziekenhuis zijn voeding, bewegen en slaap. Dat zijn de bouwstenen waarmee hun patiënten zelf kunnen bouwen aan een gezonde leefstijl. Hiermee biedt het ziekenhuis mensen gezondheidswinst voor hun verdere leven. Maar Ziekenhuis Gelderse Vallei bouwt ook verder aan zichzelf en voor haar medewerkers. Voor 2022 zijn er vier belangrijke focuslijnen vastgesteld.

Hiervoor heeft Avancé een gave scrollytelling website ontworpen en gebouwd, die het verhaal van ZGV Focus 2022 aan haar medewerkers vertelt! De scrollytelling is ook op het intranet van Ziekenhuis Gelderse Vallei geplaatst als een interne communicatie tool.
Deze scrollytelling is alleen geschikt gemaakt en ‘scrollbaar’ op je desktop. Je bekijkt hem hier!

Het vraagstuk

Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden. Beeld spreekt voor zich. Het vertelt een verhaal en maakt dit toegankelijk om te begrijpen. Na het uitwerken door Avancé van één van de focuslijnen Voeding, bewegen en slaap in een animatie was het Ziekenhuis enthousiast en vroeg Avancé om actie met hen mee te denken hoe ‘de ambities van ZGV’ op een visuele en inspirerende manier vorm te gaan geven. Immers ambities weergeven in een lijvig boekwerk is één, maar hoe zorg je dat deze ambitie ook aankomt en blijft hangen bij de medewerkers. Daarnaast had de afdeling Communicatie & Marketing de wens om meer te gaan communiceren met beeld. Dat past ook in de huidige tijdsgeest.
Hoe geven we de vier focuslijnen visueel weer en eens op een andere en aantrekkelijke wijze dan in een taai en alleen leesbaar rapport? Wij kwamen met een aantal voorstellen waaronder Scrollytelling. Na het sturen van wat voorbeelden werden ze meteen enthousiast en gingen we aan de slag.
De Scrollytelling is ontwikkeld om de medewerkers mee te nemen in de ZGV Focus voor 2022. Medewerkers informeren op deze wijze is leuk en interactief! Aan het einde van de Storytelling kan men doorklikken naar meer info die op het intranet van Ziekenhuis Gelderse Vallei staat. Deze is alleen toegankelijk voor medewerkers.

Slimme internet oplossingen

De oplossing

Wat is een scrollytelling?
Een Scrollytelling is een website die een verhaal vertelt. Je doorloopt het verhaal door middel van scrollen. Tijdens dit scrollen gebeuren er telkens nieuwe dingen en zo kun je op een speelse en aantrekkelijke wijze je boodschap vertellen.
Als bezoeker ben je niet meer passief, maar ben jij ‘in control’ en kun je zelf bepalen hoe en met welke snelheid je door het verhaal heen kijkt en leest. Het nodigt je uit om de interactie aan te gaan. Zo weet het verhaal je te raken en dat zorgt ervoor dat je tot het einde doorleest.

ZGV focus 2022 bestaat uit 4 focuslijnen. We bedachten voor elke lijn een aparte scène en ontwikkelden in overleg met de afdeling communicatie van Ziekenhuis Gelderse Vallei een script per scène. Dit zijn als het ware allemaal miniverhaaltjes die samen het grotere geheel vormen: het ZGV-Focus verhaal met een boodschap.

Voor deze vier scènes maakten wij illustraties in lijn met de animatie en met al eerder gemaakte infographics. Uiteraard in de huisstijl van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zo schep je herkenbaarheid en ook een eenduidige huisstijllijn voor de focuslijnen, die daardoor de aandacht trekken.

Tijdens het programmeren van de website hebben we gebruik gemaakt van innovatieve technieken om de illustraties te animeren en tot leven te brengen. De scrollytelling is geoptimaliseerd voor de diverse desktopformaten en voor mobiel met een eigen, compacte weergave.

Een mooi en uitdagend project! Samen laten we ZGV groeien.

Ontdek ZGV Focus2022 zelf.
Geschikt voor en ‘scrollbaar’ op je desktop

Score?
Inspirerend & interactief
Online communicatie
Design & realisatie
Slimme internet oplossingen