Sportkompas maakt sport & bewegen voor iedereen in de gemeente Brummen mogelijk vanuit de visie dat samen sporten en bewegen inspireert en verbindt en geeft op deze manier uitvoering aan het sportbeleid van de gemeente Brummen.

Als ondersteuningsportaal faciliteert en werkt Sportkompas samen met o.a. verenigingen, scholen en zorginstellingen. Met als doel een veelheid van activiteiten te bieden die bijdragen aan het bevorderen van sporten, bewegen, leefstijl, gezondheid, integratie, participatie en ontmoeting voor jong en oud. Bij of via Sportkompas kan iedereen zijn of haar plek vinden om te sporten en of te bewegen.

Lees klantbeoordeling

Het vraagstuk

Sportkompas is een jonge organisatie en sinds 1,5 jaar een zelfstandige stichting. Als sportkoepel functioneert Sportkompas als een centraal loket voor alle vragen die gaan over sport en bewegen, van inwoners, verenigingen, scholen en zorginstellingen. Deze doelgroepen weten na 1,5 jaar nog onvoldoende wat Sportkompas is en doet. Er is behoefte aan een duidelijke positionering van het merk en een heldere communicatiestrategie.

Herpositionering
Interviewsessies met diverse medewerkers op basis het Brandhouse model van verschillende afdelingen vormen de basis voor een gedragen overkoepelende positionering en merkstrategie. Deze vervolgens verder uitwerken naar een creatieve campagne (‘Dat beweegt mij’). Corporate is een aansprekende en heldere animatie video ontwikkeld die in 1.30 minuut visualiseert waar Sportkompas voor staat.

Slimme internet oplossingen

De oplossing

Om ervoor te zorgen dat Sportkompas in staat is zelfstandig uitvoering te geven aan de communicatiestrategie hielpen we bij het werven en selecteren van een junior communicatiemedewerker/webredacteur. Door detachering op locatie van een senior adviseur werken we deze persoon in zorgen we ook voor hands-on ondersteuning en kennisoverdracht.

Met deze aanpak konden we tijdens het schrijven van het communicatieplan ook al direct sturing geven aan de operationele invulling ervan.

Doelgroepgerichte uitwerking
Om de naamsbekendheid van Sportkompas te vergroten de campagne zo inrichten dat we de diverse doelgroepen aanspreken en tegelijk ook met referenties bewijskracht leveren voor wat Sportkompas is, kan en doet.

Bekijk de animatie

Score?
Positionering
Detachering
Slimme internet oplossingen

Ervaring van de klant

Klant- en resultaatgericht met uitstekende service

In een zeer korte tijdsbestek heeft Avancé onze vraag omgezet in een succesvolle campagne met een fantastisch filmpje. De combinatie van inlevingsvermogen en werkwijze heeft in korte tijd geresulteerd in helderheid en duidelijke merkpositie van Sportkompas.

Sportkompas
Deel en inspireer anderen