Optimaal gebruiksgemak en zorgondersteuning: de nieuwe website van Goede Zorg Proef Je

Binnen de zorgsector is gezonde en duurzame voeding een actueel item. Het aanbieden van goede voeding draagt bij aan het herstel van patiënten en zorgt voor een gezonde leefstijl voor zowel medewerkers als bezoekers. Het project ‘Goede Zorg Proef Je’ ondersteunt ziekenhuizen en zorginstellingen in de transitie naar een gezond en duurzaam voedingsaanbod met diverse middelen zoals een lerend netwerk en een toolkit.

Avancé heeft zich ingezet voor de ontwikkeling van een geheel vernieuwde website voor dit project van Stichting Alliantie Voeding in de Zorg. Een klant waarmee wij al jarenlang een fijne samenwerking hebben. We waren vanaf het begin betrokken bij het creëren van de huisstijl, inclusief het logo en diverse praktische tools op de website. Je kunt de nieuwe website bekijken op www.goedezorgproefje.nl.

Het vraagstuk

‘Goede Zorg Proef Je’ is een project van Stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het landelijke expertisecentrum voor voeding in de zorg. Door samen te werken met diverse partners, realiseert de Alliantie gezondheidswinst door wetenschappelijke inzichten over voeding en beweging persoonlijk toepasbaar te maken in de zorg. Het project ‘Goede Zorg Proef Je’ wordt uitgevoerd met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in het kader van het Nationaal Preventieakkoord en het Integraal Zorgakkoord. Het doel is om een gezond voedingsaanbod in de zorg te realiseren voor patiënt, medewerker en bezoeker.

‘Goede Zorg Proef je’ is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot en succesvol project. Sinds de start zetten meer dan 80 ziekenhuizen en zorginstellingen zich in om hun voedingsaanbod gezonder en duurzamer te maken. Vanwege dit groeiende succes was het noodzakelijk om de gebruiksvriendelijkheid van de bestaande website verder te verbeteren, zodat zowel bestaande als nieuwe zorgorganisaties nog beter ondersteund kunnen worden. Avancé heeft met plezier aan deze verbeteringen gewerkt!

De oplossing

Tijdens een brainstormoverleg hebben we samen met de klant de wensen onderzocht en de klantreis in beeld gebracht in een visueel concept. Dit deden wij in de vorm van een visueel wireframe. Gedurende het hele ontwikkelproces hebben wij intensief overleg gehad met de klant met als doel een voor de bezoeker zo gebruikersvriendelijk mogelijk ontwerp.

Avancé is dit proces van websiteontwikkeling gestart met het ontwikkelen van een visueel wireframe. Het mooie is dat de klant hier doorheen kan navigeren alsof hun nieuwe website al bestaat! Zo wordt de ‘customer journey’ van de bezoeker mooi inzichtelijk. Nadat we samen tevreden waren over het ontwerp en de ‘klantreis’, zijn wij de nieuwe website gaan bouwen.

Het doel van de nieuwe website is om steeds meer deelnemers (zorgorganisaties) aan te laten sluiten om zo de doelstelling van meer ‘goede voeding in de zorg’ te behalen. Dankzij een door ons vormgegeven stappenplan op de vernieuwde website neemt ‘Goede Zorg Proef Je’ nieuwe deelnemers mee aan de hand om gezonde voeding in een organisatie te bewerkstelligen. Want hoe doe je dat en wie doet wat? Allerlei handige tools die hierbij helpen zijn toegevoegd aan dit stappenplan zoals PDF’s, flyers en factsheets. Ook deze hebben wij ontworpen en laat zien hoe een mooie mix van on- en offline communicatie eruit kan komen te zien en elkaar kan versterken. De vernieuwde website geeft bovendien een schat aan informatie en is gegoten in aantrekkelijke vormgeving met veel beeld. Ook zijn de deelnemende ziekenhuizen en zorginstellingen beter zichtbaar. Tenslotte heeft de website een frisse nieuwe huisstijl gekregen met een eigen look & feel.

Benieuwd geworden naar project ‘Goede Zorg Proef Je’? Je bekijkt het hier!

Score?
  • Design & realisatie
  • Online communicatie
  • Offline communicatie

Ervaring van de klant

Heldere communicatie en uitstekende ondersteuning!

Onze website voor het Goede Zorg Proef Je project was aan vernieuwing toe, en Avancé heeft ons uitstekend ondersteund bij het creëren van een functionele en visueel aantrekkelijke website. De gehele samenwerking verliep bijzonder prettig! Dankzij hun creatieve ideeën en vakkundigheid zijn we tot dit prachtige eindproduct gekomen. We kijken uit naar verdere samenwerking in de toekomst!

Alliantie en Voeding in de Zorg

Deel en inspireer anderen