Irene Maatman - 13 mei 2019

Wil je er een gebakje bij?

Wil je er een gebakje bij?

Ik was afgelopen winter bij de muziekfilm Bohemian Rhapsody van Queen. Over de snelle opkomst, het gigantische succes, de extravagante leadzanger Freddy Mercury, en hun legendarische Live Aid-optreden in 1985. Een magisch gevoel naar muziek van toen.

IT WAS A KIND OF MAGIC! Trouwens ook een hit van hen.

Ik dacht eraan toen mijn dochter mij vertelde over THE MAGIC BOX. Wat is dat nou?

Dat is een box die je koopt voor bijvoorbeeld € 4,99 met een realistische waarde van bijvoorbeeld € 15,-. Dat is nog eens korting!

Maar daar gaat het helemaal niet om. 1/3 van al het eten op de wereld wordt verspild. Het idee achter deze MAGIC BOX is dat je lekker eten redt en goed eten niet verspilt. Niet alleen het eten zelf wordt verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer.

Ik vind het een sympathieke actie. Een klein beetje wereldverbeteraar schuilt er ook wel in mij. Maar eigenlijk had ik nog geen idee hoe het werkt en ik was ook wel heel erg nieuwsgierig naar deze MAGIC BOX. Het woord MAGIC blijkt toch wel intrigerend voor mij.

Het blijkt kinderlijk eenvoudig te zijn met een werkelijk fantastische APP! Download de gratis TOO GOOD TO GO APP, red iets lekkers en eet het op. En ga samen de strijd aan tegen de voedselverspilling.

Ik kon mijn nieuwsgierigheid toch niet bedwingen. De APP staat snel op mijn telefoon en ik ga kijken wat er in de buurt van Zutphen zoal wordt aangeboden. Bakkers, supermarkten… eigenlijk best wel een keuze. Helaas wel veel minder dan bij mijn dochter in Wageningen.

Eens kijken hoe deze APP werkt… Nou die is TOP. Met het zien van de leuke animaties word ik nog enthousiaster. En ik zie dat mijn favoriete bakker ook een MAGIC BOX aanbiedt. Nou dat ga ik proberen dan. Handig dat je ziet wanneer en hoeveel MAGIC BOXEN er in de aanbieding zijn. En wat hij kost uiteraard. Nou eentje van de 5 is er voor mij! Een MAGIC mannetje bedankt mij. Hilarische tekeningetjes. En ik krijg een digitale bon in de APP te staan die bij afhalen ‘geswiped’ moet worden voor digitaal afrekenen. Reuze handig en gebruiksvriendelijk. Er komt ook geen papier bij aan te pas. Daar is dus goed over nagedacht.

Ik heb hem opgehaald die MAGIC BOX. En ik heb mijn bon laten ‘swipen’. Alsof je een kadootje ophaalt. Heel spannend! En morgen op de zaak ga ik trakteren op een gebakje… want die zit er ook bij.

Wil jij ook een gebruiksvriendelijke web APP? Samen met jou ontwikkelen wij ook zo’n fantastische APP voor jou. Maak een afspraak en dan krijg je van ons een gebakje bij de koffie…Deel en inspireer anderen