Concept & Design

Is je merkpositionering duidelijk? Dan gaan we bezig met het concept & design van je merk. We zetten de kern en unieke positie van je merk om naar een duidelijke boodschap. Dit wordt het thema dat je in al je communicatie zult gaan zien en al je boodschappen met elkaar zal verbinden. Vanaf hier vertel jij je merkverhaal aan je (potentiële) klanten.

lorien-weekstart-lr

Wees uniek!

Om je te onderscheiden van concurrenten en echt waardevol te zijn voor je klanten, is het cruciaal om niet alleen je merk sterk te positioneren, maar ook een overtuigend merkverhaal te hebben. De meest opvallende merken zijn de merken die risico’s nemen, out of the box denken en zaken anders durven aan te pakken. Op deze manier ontstaat een bijzonder merkverhaal en kan jij je gemakkelijk onderscheiden van de concurrentie. Daarom zeggen we bij Avancé: Wees uniek!

Wanneer het merkconcept duidelijk is, gaan we bij Avancé aan de slag met de grafische vormgeving van je merk. Ons creatieve team werkt aan de hand van het volgende stappenplan:

Stap 1: Merkonderzoek

We starten met een grondig markt- en klantonderzoek om potentiële kansen te identificeren. Daarna duiken onze experts dieper in de specifieke behoeften en uitdagingen van je doelgroep. Na deze inzichten volgt een zorgvuldige evaluatie van je huidige merkpositie. Ten slotte presenteren we de bevindingen uit ons merkonderzoek in een helder en gestructureerd overzicht.

Stap 2: Merkidentiteit

Het opstellen van een heldere missie en visie is cruciaal om de essentie van je merk te definiëren. Dit proces helpt niet alleen bij het vaststellen waarvoor je merk staat, maar geeft ook richting en doel. Vervolgens duiken we dieper in de identiteit van je merk door de kernwaarden vast te leggen. Deze waarden zijn de bouwstenen die de basis vormen van alles wat je merk vertegenwoordigt.

De volgende stap in dit proces is het kiezen van de merkpersoonlijkheid. Dit is waar we je merk menselijke trekjes toekennen, waardoor het herkenbaar wordt voor je doelgroep. Een merkpersoonlijkheid maakt je merk herkenbaar en benaderbaar, en zorgt ervoor dat klanten zich op een emotioneel niveau kunnen verbinden met je merk. Door het toekennen van eigenschappen zoals betrouwbaarheid, competentie of gezelligheid, creëren we een unieke persona. Dit maakt je merk niet alleen uniek, maar op deze manier bouw je ook een sterke relatie op met je klanten.

avance-vlag-lr-aspect-ratio-1252-1824

Een onderscheidend merkverhaal

Stap 3: Merkverhaal

We beginnen met het creëren van een creatief concept dat de kern van je merk helder vastlegt. Daarna ontwikkelen we een verhaallijn die de oorsprong, doelstellingen, en het team achter je merk belicht. We zorgen er ook voor dat dit verhaal emotie uitstraalt en een persoonlijke band met je publiek vormt.

Stap 4: Visualisatie van je merkverhaal

We ontwerpen een visuele identiteit, inclusief logo, kleurenpalet en typografie, die je merkverhaal versterkt. Daarnaast focussen we op een goede contentstrategie, zoals het ontwikkelen van de juiste afbeeldingen, foto’s en video’s, die jouw merkverhaal overbrengen. Deze content verspreiden we vervolgens via zorgvuldig geselecteerde kanalen.

Stap 5: Integratie & communicatie

We zorgen dat je merkverhaal overal consistent wordt verteld, van je website tot sociale media en de verpakking. Ook betrekken we je team bij het verhaal van je merk om authenticiteit en consistentie te waarborgen.

Stap 6: Evaluatie & optimalisatie

We verzamelen reacties van zowel klanten als medewerkers en zetten analysetools in om te beoordelen hoe jouw merkverhaal aanslaat bij je doelgroep en bijdraagt aan je bedrijfsdoelen. Met deze inzichten optimaliseren we vervolgens je strategie en merkverhaal voor betere resultaten.

Hulp nodig bij het creëren van je merkverhaal?

Zelf aan de slag gaan met het vormgeven van je merkverhaal is niet altijd even makkelijk. Veel organisaties vinden het lastig om hun merkverhaal concreet op papier te krijgen, vaak door een tekort aan tijd, expertise of ervaring.

Maar daarvoor zijn wij er! Je hoeft het niet alleen te doen. Wij hebben de expertise om niet alleen een merk te ontwikkelen, maar ook om het tot leven te brengen met de juiste woorden en visuele content. Een doeltreffend verhaal is cruciaal om je te onderscheiden van de concurrentie. Samen zetten we jouw merk op de kaart!