Contentstrategie

Een goede contentstrategie is tegenwoordig onmisbaar voor je bedrijf. Met sterke content ben je tegenwoordig namelijk niet alleen relevant en waardevol, maar kan je je ook onderscheidend opstellen ten opzichte van de concurrentie. Bij Avancé specialiseren we ons in het creëren van op maat gemaakte content die perfect aansluit op jouw specifieke wensen en behoeften. Dit stelt jou en je bedrijf in staat om effectief te communiceren met je doelgroep, waardoor je niet alleen hun aandacht trekt, maar ook een blijvende indruk achterlaat.

Social media marketing uitbesteden

Doelgroep speurtocht: Vind jouw fans!

Wie is je doelgroep?
Het is cruciaal om duidelijk te definiëren wie je doelgroep is en op welke platformen zij actief zijn. Door dit inzichtelijk te maken, kun je gerichte en unieke content creëren die resoneren met jouw publiek.

Richt je op autoriteit, conversie, loyaliteit en naamsbekendheid.
Stel jezelf de vraag welke doelen je wilt bereiken op het gebied van autoriteit binnen je niche, conversieverbetering, klantenloyaliteit, en het vergroten van je naamsbekendheid. Maak deze doelstellingen SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, en Tijdgebonden. Dit zorgt voor een duidelijke richting en meetbare resultaten.

E-mailmarketing laten uitbesteden

Stel scherpe doelen en vertel een verhaal

Verhaal en thema’s.
Bedenk welke verhalen en thema’s je wilt delen met je doelgroep. Wat is de kernboodschap die je over wilt brengen? Deze kernboodschap moet helder, beknopt, eenvoudig, en actief geformuleerd worden. Het fungeert als een leidraad voor alle content die je produceert, om consistentie te waarborgen.

Welke soorten content zet je in?
Om een breed publiek aan te spreken, is een mix van contentvormen essentieel. Denk aan social media posts, video’s, infographics, blogposts, en nieuwsbrieven. Ook content zoals case studies en podcasts zijn waardevol. De keuze van contenttypen hangt af van waar je doelgroep zich bevindt en wat het meest effectief is om jouw boodschap over te brengen.

Drukwerk van Avancé gebruikt voor offline content

Plan de koers van je content

Organiseren van contentmarketingactiviteiten.
Het is belangrijk om heldere afspraken te maken over de communicatiestijl en KPI’s voor het meten van succes vast te stellen. Zorg dat de verantwoordelijkheden duidelijk zijn: wie zorgt voor de contentplaatsing, wie draagt de eindverantwoordelijkheid, wie beheert de interacties, en wat zijn de verwachte doorlooptijden.

Gebruik een contentkalender.
Een contentkalender is een onmisbaar hulpmiddel om te plannen wat en wanneer je iets gaat posten. Het geeft inzicht in voor wie de content is, hoe je het gaat delen, en wie er verantwoordelijk voor is. Voorbeelden van zo’n contentkalender en gratis templates zijn te vinden op platforms zoals Hubspot.

Contactaanvraag

  Waarom een contentstrategie?

  Met een contentstrategie creëer en deel jij slim content die jouw bedrijfsdoelen ondersteunt. Dit betekent dat je content maakt die perfect aansluit bij wat jouw klanten willen weten of ervaren, en deze deelt op plaatsen waar ze gemakkelijk toegang hebben. Hierdoor verbeter je jouw online zichtbaarheid, trek je meer bezoekers naar je website, en klim je hoger in de zoekresultaten van Google.

  Door een doordachte strategie te gebruiken, zorg je ervoor dat jouw content direct inspeelt op de interesses van jouw publiek, waardoor zij meer betrokken raken en sneller overgaan tot actie, zoals een aankoop doen of een dienst afnemen. Jij focust op de behoeften van jouw doelgroep, kiest de juiste kanalen voor het verspreiden van jouw content en meet de resultaten om je aanpak continu te verbeteren. Zo werk je niet alleen efficiënter, maar bereik je ook sneller je zakelijke doelstellingen.

  De voordelen van een contentstrategie

  • Vergroot je online zichtbaarheid
  • Verbeterde engagement
  • Middelen zoals tijd, budget en personeel kan je efficiënter inzetten
  • Je kan je boodschap precies afstemmen op interesses en behoeftes van je doelgroep
  • Meetbare resultaten waardoor je je strategie continu kan blijven optimaliseren.

  Contentstrategie uitbesteden?

  Wil je liever niet zelf aan de slag met je contentstrategie? Dat is niet gek. Veel bedrijven hebben hun plan voor content nog niet op papier, vaak omdat ze daar geen tijd, kennis of ervaring voor hebben.

  Gelukkig kun je dit ook overlaten aan ons! Wij kunnen niet alleen een strategie voor je maken, maar ook teksten schrijven en andere soorten content voor je maken. Met goede contentmarketing kun je echt opvallen. Wij helpen je graag!