Fotografie en video voor websites

Een website zonder beeldmateriaal, dat kan niet meer. Eén beeld zegt namelijk vaak meer dan 1000 woorden. Goed beeldmateriaal, in de vorm van fotografie en video, mag daarom eigenlijk niet meer ontbreken. Op deze manier kun je je boodschap eenvoudig aan je bezoeker communiceren en hem jouw product presenteren. Je kunt er jouw verhaal mee vertellen. En daarmee val je écht op. Avancé denkt graag creatief met je mee om ook jouw foto of video te laten spreken! Samen kijken we wat goed bij jou en je website past.

overleg-11-03-michel-4-lr-aspect-ratio-1576-1333

Welk beeldmateriaal zet ik op mijn website?

Met sprekende foto’s of video’s kun je je publiek veel vertellen. Het verrijkt je website en kan een mooie begeleider zijn van teksten. Het houdt de aandacht vast. Maar waar kun je dan aan denken? Met beeldmateriaal kun je laten zien wat jij doet, wat je aanbiedt en welk probleem jij oplost. Je presenteert op een aantrekkelijke manier je product of dienst aan de bezoeker. Ook kun je denken aan bedrijfsfotografie of een bedrijfsvideo, waarin je laat zien wat jou als bedrijf uniek maakt.

Drone video laten maken

Wil jij je bezoekers omver blazen met jouw beeld? Kies dan eens voor luchtfotografie of -video’s door middel van drones. Drone-opnames worden steeds populairder. Ze zijn heel dynamisch en kunnen onderwerpen op een krachtige manier in beeld brengen. Zowel bewegende als niet-bewegende onderwerpen zijn geschikt voor een drone video. Het opnemen van grote hoogte geeft gegarandeerd een indrukwekkend beeld.

foto's optimaliseren voor je website

Afbeeldingen optimaliseren voor SEO

Wist je dat het ook belangrijk is om je beeldmateriaal voor SEO te optimaliseren? Dat je de tekst op je website SEO proof moet maken, dat weet je waarschijnlijk al. Maar het is ook goed om dit te doen voor je foto’s en video’s. Mensen zoeken namelijk steeds vaker op afbeeldingen in Google. Door ook je afbeeldingen en videomateriaal te optimaliseren, dragen deze bij aan de online vindbaarheid van je website.

Zo is het belangrijk dat je je beeldmateriaal een SEO-vriendelijke bestandsnaam geeft en deze in het CMS voorziet van een ALT-tekst. Daarnaast is het verstandig om dit bestand te comprimeren en om een modern afbeeldingsformaat te gebruiken. En tot slot: het is belangrijk om uniek te zijn met jouw fotografie en video. Bekijk onze tips uitgebreid in ons blog over het SEO proof maken van beeldmateriaal.

Ik wil goede foto’s en video’s op mijn website

Wil jij meer goed beeldmateriaal op jouw website? Dan ben je bij Avancé aan het goede adres. Ook kun je door ons een leuke video animatie laten maken. Zo kun je saaie of complexe informatie op een aantrekkelijke manier communiceren. Neem gerust eens contact met ons op!