Infographic laten maken

Het transformeren van complexe en misschien zelfs wat droge informatie naar iets aantrekkelijks en makkelijk begrijpbaars kan een uitdaging zijn. Een effectieve manier om deze uitdaging aan te gaan, is door het gebruik van infographics. Door ingewikkelde gegevens en concepten te visualiseren, maak je de informatie niet alleen toegankelijker, maar ook boeiender voor je publiek. Infographics combineren tekst, beelden en ontwerp om een verhaal te vertellen of inzichten te bieden op een manier die direct aanspreekt. Ze nodigen uit tot verder onderzoek en helpen om complexe informatie in één oogopslag te begrijpen. Zet de stap naar effectievere communicatie door de kracht van beeldtaal in te zetten.

irene-achter-monitor-lr-1

Wij zijn visueel ingesteld

Eigenlijk doen wij tegenwoordig niets anders. We bekijken en delen een groot gedeelte van de dag beelden van anderen die je bijvoorbeeld volgt op Facebook of Instagram. En dat vinden wij ook nog eens leuk en aantrekkelijk. Wij zijn visueel ingesteld. Om hier bij aan te sluiten kun je bij Avancé een infographic laten maken.

Voorwaarde voor het maken van een goede infographic, is dat het onderwerp zich er wel voor leent. Je moet de boodschap die je wil communiceren namelijk sterk vereenvoudigen, zodat men je boodschap direct snapt. Een goede vormgeving is dus erg belangrijk.

foto's bewerken met AI

Belangrijke ingrediënten bij de vormgeving zijn:

  • Lay-out
  • Kleuren
  • Lettertypes
  • Grafieken
  • Illustraties

Voor merken en organisaties is het inmiddels al bijna een ‘must’ om visueel aantrekkelijke boodschappen te delen op hun eigen kanalen, sociale media alsook voor pr-doeleinden. Maak gebruik van illustraties in je communicatie-uitingen, zoals je website, een mailing en huisstijl. Probeer het eens en ervaar dat je goed gezien wordt…

Samen brainstormen over een infographic?

Wil jij ook een infographic voor je bedrijf laten maken? Neem dan contact met ons op.

    Infographic omzetten naar een video animatie?

    De logische vervolgstap na het creëren van je infographic is deze omzetten naar een animatie. Door deze transformatie kan je boodschap met nog meer impact worden overgebracht. Een animatie voegt dynamiek en leven toe aan je content, waardoor je verhaal niet alleen visueel aantrekkelijker wordt, maar ook makkelijker te begrijpen is voor je publiek. Zo zorg je ervoor dat je boodschap niet alleen gezien, maar ook gevoeld wordt.