Nieuwsbrief laten maken

Het versturen van nieuwsbrieven is een belangrijk onderdeel van e-mail marketing. Steeds meer bedrijven willen een nieuwsbrief laten maken om (potentiële) klanten en geïnteresseerden op de hoogte te houden. Heb jij zelf geen tijd voor het maken en versturen van nieuwsbrieven? Avancé heeft de creativiteit in huis om een nieuwsbrief te maken die past bij jouw bedrijf en doelen!

Waarom nieuwsbrieven versturen?

Het versturen van een digitale nieuwsbrief is een handige tool om je klantrelaties te beheren. Dit biedt namelijk de mogelijkheid om een band met hen op te bouwen. Dit kan door kennis en nieuwtjes te delen, en door de nieuwsbrief helemaal aan te laten sluiten bij jouw huisstijl. We helpen je dan ook graag bij het schrijven van tekst en het opmaken van je nieuwsbrief. Op die manier raakt de klant steeds meer bekend met jouw bedrijf of merk. Ook is het met de nieuwsbrief mogelijk om nog meer conversies te genereren, door je diensten en aanbiedingen onder de aandacht te brengen.

Een nieuwsbrief laten maken, hoe gaan wij te werk?

Wanneer we aan de slag gaan met het maken van je nieuwsbrief, willen we eerst het één en ander van je weten. We inventariseren waarom je de nieuwsbrief wil versturen en wat het doel ervan is. Wil je klanten informeren door kennis en nieuws te delen of wil je hen bijvoorbeeld bestellingen laten doen? Daarna sluiten we kort wie de doelgroep is. Op basis hiervan kiezen we de juiste tone-of-voice, bijvoorbeeld formeel of informeel, en gaan we de teksten schrijven. Ook maken we een mooi ontwerp voor de nieuwsbrief, waarbij we ervoor zorgen dat deze past bij de huisstijl van je bedrijf. Als het gemaakte template naar wens is, dan kunnen we deze bewaren en later nog vaker gebruiken. Dan hoeven alleen de teksten en afbeeldingen vervangen te worden.

Mobile first en responsive design

E-mails en digitale nieuwsbrieven worden op steeds meer verschillende apparaten geopend. Waar deze eerder vooral op de computer werden geopend, gebeurt dit nu ook vaker op de mobiel of tablet. Het is daarom belangrijk dat je nieuwsbrief ook op deze devices goed te lezen is. Moet je ontvanger meer moeite doen om dit goed te kunnen lezen, bijvoorbeeld door in- of uitzoomen in de brief? Dan kan het zijn dat zij sneller afhaken, waardoor je doorklikpercentage daalt. We zorgen er daarom voor dat je nieuwsbrief responsive is, en we kiezen een template dat zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop het wordt geopend.

Een nieuwsbrief laten maken door Avancé?

Maak jij nog geen gebruik van e-mail marketing en het versturen van nieuwsbrieven? Of kun je onze hulp wel gebruiken bij het opstarten of verbeteren hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!