Beter gevonden worden op
internet met
SEO optimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is jouw geheime wapen om ervoor te zorgen dat je website de aandacht krijgt die het verdient. Bij Avancé begrijpen we dat het niet alleen gaat om gevonden worden. Het gaat om gevonden worden door de juiste mensen. Daarom steken we veel energie in het finetunen van elke hoek van je website, zodat je niet alleen bovenaan in Google komt te staan, maar ook bovenaan in de gedachten van je ideale klant.

lokale seo

Hoger in Google door SEO

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is jouw geheime wapen om ervoor te zorgen dat je website de aandacht krijgt die het verdient. Bij Avancé begrijpen we dat het niet alleen gaat om gevonden worden. Het gaat om gevonden worden door de juiste mensen. Daarom steken we veel energie in het finetunen van elke hoek van je website, zodat je niet alleen bovenaan in Google komt te staan, maar ook bovenaan in de gedachten van je ideale klant.

SEO is geen eenmalige actie; het is een voortdurende missie. We duiken in de wereld van keywords, zorgen voor een feilloze website-structuur en optimaliseren jouw content zodat deze niet alleen lekker leest, maar ook lekker scoort. Met een mix van technische SEO, sterke content en een gezonde dosis geduld, zorgen we ervoor dat jouw website de aandacht krijgt die het verdient.

Of je nu een webshop hebt of je een kennisgedreven website, onze SEO-strategieën zijn op maat gemaakt om jouw unieke doelen te bereiken. Bij Avancé weten we dat de beste resultaten voortkomen uit een nauwe samenwerking, en daarom betrekken we je bij elke stap. Samen zetten we jouw bedrijf niet alleen op de kaart, maar zorgen we ervoor dat het daar blijft.

seo strategie

Onze aanpak voor zoekmachine optimalisatie

Onze aanpak is direct, doelgericht, en bovenal pragmatisch. Jouw succes is ons doel, en we zijn vastberaden om dat samen met jou te bereiken. We stemmen onze diensten af op wat het beste past bij jouw specifieke situatie en budget. Zoek je maandelijkse begeleiding tegen een vast tarief, of wil je dat we meer taken van je overnemen? Of je nu strategisch advies nodig hebt of iemand die daadwerkelijk de handen uit de mouwen steekt, wij zijn flexibel en passen ons aan jouw ambities aan. Jouw doelen zijn onze missie, en we zetten ons volledig in om die samen met jou te realiseren.

Onze aanpak

Intake

Wat zijn de doelstellingen, wie is je doelgroep, waar wil je op gevonden worden? Wie zijn je online concurrenten?

Meten is weten: datastrategie

Inrichten GTM, GSC, Google Analytics 4, Looker studio en project in Semrush of Uber Suggest met concurrentie ranking.

Nulmeting

Waar sta je nu? Huidige Domein Autoriteit? Geen data? Wij richten de benodigde meet platformen in of duiken in jouw al aanwezige webstatistieken.

Doelen, strategie & budget

Hoeveel budget verwachten we nodig te hebben om jouw doelen te bereiken en welke aanpak scoort?

Uitvoering

Wij starten met jouw SEO-optimalisatie en voor een periode van minimaal 3 maanden monitoren we het effect van de doorgevoerde optimalisaties.

Resultaten

Hoeveel organische groei (toename van bezoekersaantallen) is er gerealiseerd en zijn de gestelde doelen behaald?

Tijd om organisch beter gevonden te worden?

Met onze hands-on aanpak springen we samen in het SEO-avontuur. Het speelveld? Dat bepaal jij, in samenspraak met één van onze SEO-specialisten. Klaar om de digitale wereld te laten zien wat je in huis hebt?

  SEO agency Zutphen

  Hi! Wij zijn Avancé Communicatie, een SEO agency gevestigd in Zutphen. Wij zorgen ervoor dat jij gevonden wordt op de zoektermen die relevant zijn voor jouw doelgroep. Op het gebied van SEO specialiseren we ons onder andere op de volgende onderdelen:


  Als SEO agency voeren we een grondige SEO analyse voor je uit door een gestructureerde aanpak te volgen. Deze SEO analyse omvat een aantal stappen die een compleet beeld vormen van de huidige SEO prestaties van de website en de gebieden waarop nog kansen liggen.

  Stap 1: Website audit en doelstellingen bepalen

  We nemen je hele website onder de loep om problemen op te sporen. Dit betekent dat we kijken of er links zijn die niet werken, omleidingen die fout gaan, of pagina’s die te langzaam laden. Zo zorgen we ervoor dat alles op je website soepel werkt en gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast stellen we samen duidelijke doelen op. Voorbeelden hiervan zijn het aantrekken van meer bezoekers via zoekmachines, hoger komen te staan in de zoekresultaten voor specifieke termen, of simpelweg meer verkopen of aanvragen via je website genereren. Door deze doelen te bepalen, hebben we een duidelijk plan voor wat we met je website willen bereiken.

  Stap 2: Zoekwoordenonderzoek en contentcreatie

  We zoeken naar woorden en zinnen die mensen intypen in zoekmachines als ze op zoek zijn naar wat jij aanbiedt. Hierbij kijken we naar hoe vaak die woorden worden gezocht, hoeveel concurrentie er is, en waarom mensen die zoektermen gebruiken. Hiervoor gebruiken we o.a. Semrush en Ahrefs. Met deze informatie uit het zoekwoordenonderzoek maken we vervolgens een plan voor nieuwe of verbeterde teksten op je website. Met dit plan schrijven we precies wat jouw potentiële klanten willen weten, zodat ze jouw website makkelijker kunnen vinden.

  Stap 3: On-Page SEO optimalisatie

  We gaan de teksten op je website aanpassen en nieuwe teksten toevoegen. Dit doen we zodat ze beter passen bij de woorden je doelgroep op zoekt. Zo zorgen we ervoor dat je teksten niet alleen interessant zijn, maar ook makkelijker te vinden zijn via zoekmachines. Tevens zorgen we ervoor dat de titels, beschrijvingen, en de kopjes op je website goed zijn ingesteld. Dit helpt zoekmachines te begrijpen waar je pagina’s over gaan. We gebruiken een duidelijke opbouw met verschillende kopjes zoals H1 & H2 om het overzichtelijk te maken, voor zowel zoekmachines als voor de bezoekers van je website.

  Stap 4: Technische SEO

  We gaan kijken hoe snel je website laadt en dit verbeteren. Dit doen we door foto’s kleiner te maken, overbodige code te verwijderen, en technieken te gebruiken die ervoor zorgen dat je website sneller laadt voor bezoekers. Omdat steeds meer mensen hun telefoon gebruiken om te internetten, zorgen we er daarnaast voor dat je website goed werkt en er mooi uitziet op smartphones en tablets. Vervolgens zorgen we voor een veilige verbinding door HTTPS te gebruiken. Dit is belangrijk om de gegevens van je bezoekers te beschermen en het vertrouwen van je bezoekers te winnen.

  Stap 5: Off- page SEO & Linkbuilding

  We gaan onderzoeken wie er allemaal naar jouw website linkt. Vervolgens kijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat meer betrouwbare websites naar jou linken, wat je website waardevoller maakt. We maken een plan om ervoor te zorgen dat meer websites op een goede manier naar jou linken. Dit helpt om jouw website als een betrouwbare bron te laten zien op het internet.

  Stap 6: Prestatieanalyse en monitoren

  Als SEO agency zorgen we ervoor dat Google Analytics en Google Search Console op je website worden geïnstalleerd. Zo kunnen we zien hoeveel mensen je site bezoeken, hoe ze zich gedragen en welke zoekwoorden goed werken. We houden je regelmatig op de hoogte van de SEO status van je website. Aan de hand van de gegevens uit de SEO-analyse passen we onze aanpak aan om nog betere resultaten te krijgen.  Als SEO agency voorzien wij je uiteraard ook graag van een sterke SEO strategie. Zo hebben we verschillende tips voor je in kaart gebracht om hoger te ranken in Google, hebben we geschreven over het optimaliseren van je website of webshop voor de zoekmachine en heeft Esther Hofmans in dit blog in kaart gebracht waarom een SEO-migratie belangrijk is.

  Daarnaast zijn we bij Avancé ook druk bezig de laatste trends op het gebied van SEO, zodat jij die direct kan implementeren in je SEO strategie:

  Voice Search optimalisatie

  Voice search optimalisatie is het aanpassen van je website en content zodat mensen die spraakgestuurde zoekopdrachten gebruiken, zoals via Siri op iPhones of Google Assistant op Android telefoons, jouw website makkelijker kunnen vinden. Dit betekent dat je rekening houdt met de manier waarop mensen praten en vragen stellen, zodat je antwoorden geeft op de vragen die ze hardop stellen aan hun apparaten. Wij zorgen ervoor dat je website goed werkt op telefoons en richten ons op informatie die nuttig is voor mensen in jouw omgeving. Veel spraakzoekopdrachten gaan namelijk over lokale informatie en worden op mobiele apparaten gedaan.

  Video SEO

  Video SEO is het proces van het optimaliseren van je video’s zodat ze hoger verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines en op videoplatforms zoals YouTube. Dit doen we door de juiste titels, beschrijvingen, en tags te gebruiken die passen bij wat mensen zoeken. Het doel is om meer mensen je video’s te laten vinden en bekijken. Dat doen we onder andere door een video sitemap te maken: Dit is een speciale lijst van al je video’s die we aan zoekmachines geven, zodat ze je video’s makkelijker kunnen vinden en laten zien wat jij hebt gemaakt.

  Internationale SEO

  Als SEO agency vinden we het uiteraard belangrijk dat mensen uit verschillende landen, die verschillende talen spreken de juiste versie van je website zien. Hiervoor gebruiken we hreflang Tags. Dit zijn speciale codes die je aan je website toevoegt om zoekmachines te vertellen welke taal en land jouw pagina’s bedienen. Zo krijgen bezoekers de content in hun eigen taal te zien. Daarnaast richten we je website zo in dat de adressen (URLs) duidelijk aangeven voor welk land of welke taal de pagina bedoeld is. Deze SEO strategie helpt ook om de juiste versie van je website aan je doelgroep te laten zien.


  Lokale SEO


  Daarnaast vinden we als SEO agency het erg belangrijk dat je bedrijf lokaal goed zichtbaar is, zodat je lokale zoekresultaten en je meer lokale klanten aantrekt. Hieronder zie je hoe we dat voor je doen:

  Stap 1: Optimaliseren van Google Mijn Bedrijf

  Wij zorgen ervoor dat jouw Google Mijn Bedrijf-profiel volledig up-to-date is. Dit houdt in dat we je contactgegevens, openingstijden en foto’s van hoge kwaliteit zorgvuldig controleren en bijwerken. Door jouw profiel te optimaliseren, helpen we jouw bedrijf beter zichtbaar te worden in lokale zoekopdrachten en op Google Maps, waardoor klanten je gemakkelijker kunnen vinden. Meer weten? Lees hier over het gebruik van Google Mijn Bedrijf en lokale SEO en hier vind je nuttige tips over Google Mijn Bedrijf.

  Stap 2: Integreren van lokale zoekwoorden

  Wij zoeken uit welke lokale woorden mensen gebruiken als ze naar jouw producten of diensten zoeken. Dan gebruiken we die woorden in de teksten op jouw website. Dit maakt het makkelijker voor jouw website om bovenaan te komen in zoekresultaten als mensen in de buurt zoeken naar wat jij aanbiedt.

  Stap 3: Lokale linkbuilding

  Wij helpen je om links naar jouw website te krijgen van lokale websites, zoals gidsen en lokale nieuwsbronnen. Dit maakt jouw website niet alleen meer zichtbaar voor mensen in de buurt, maar zorgt er ook voor dat zoekmachines jouw website als belangrijker en betrouwbaarder zien.

  Stap 4: Reviews & Beoordelingen beheren

  Wij zorgen actief voor het beheer van jouw klantbeoordelingen op plekken zoals Google Mijn Bedrijf en andere beoordelingssites. We moedigen tevreden klanten aan om goede reviews te schrijven en reageren netjes op minder positieve feedback. Dit helpt niet alleen om jouw online imago te verbeteren, maar het helpt ook om jouw website beter te laten scoren in lokale zoekresultaten.

  Stap 5: Lokale content creëren

  Wij maken teksten die speciaal gericht zijn op mensen in jouw omgeving, zoals verhalen over lokale evenementen of nieuws. Dit trekt bezoekers uit de buurt aan en laat zoekmachines zien dat jouw website belangrijk is voor mensen die lokaal zoeken.

  Stap 6: Structured Data Markup implementeren

  Als SEO agency gebruiken wij speciale codes op je website om zoekmachines extra informatie te geven, zoals waar je bedrijf zit en wanneer het open is. Dit maakt je website makkelijker te vinden in lokale zoekresultaten. Door deze lokale SEO aanpak te volgen, helpt Avance jouw bedrijf meer op te vallen bij mensen in de buurt. Dit is heel belangrijk om meer klanten te krijgen en je verkoop te verhogen.