Ingewikkelde en wellicht ook een beetje saaie informatie aantrekkelijker en begrijpelijker maken. Pas hiervoor eens een infographic toe. Communiceer effectiever door middel van beelden. 

Wij zijn visueel ingesteld

Eigenlijk doen wij tegenwoordig niets anders. We delen en kijken een groot gedeelte van de dag naar beelden van anderen die je volgt op bijvoorbeeld facebook of instagram. En dat vinden wij ook nog eens leuk en aantrekkelijk. Wij zijn visueel ingesteld.

Voorwaarde voor het maken van een goede infographic is dat het onderwerp er zich wel voor leent. In een infographic moet je de boodschap die je wil communiceren namelijk sterk vereenvoudigen, zodat men je boodschap direct snapt. Een goede vormgeving is dus erg belangrijk.

Belangrijke ingrediënten van een infographic

  • lay-out
  • kleuren
  • lettertypes
  • grafieken
  • illustraties

Voor merken en organisaties is het inmiddels al bijna een ‘must’ om visueel aantrekkelijke boodschappen te delen op hun eigen kanalen, sociale media als ook voor pr-doeleinden. Maak gebruik van illustraties in je communicatie-uitingen als bijvoorbeeld je website, een mailing en huisstijl. Probeer het eens en ervaar dat je goed gezien wordt… Wil jij ook een infographic laten maken? Neem dan contact met ons op.

Een animatie infographic laten maken

De volgende stap is om van je infographic een animatie te laten maken. Zo kun je je boodschap nog krachtiger communiceren.