Ingewikkelde en wellicht ook een beetje saaie informatie aantrekkelijker en begrijpelijker maken. Pas hiervoor eens een infographic toe. Communiceer effectiever door middel van beelden.

Wij zijn visueel ingesteld

Eigenlijk doen wij tegenwoordig niets anders. We bekijken en delen een groot gedeelte van de dag beelden van anderen die je bijvoorbeeld volgt op Facebook of Instagram. En dat vinden wij ook nog eens leuk en aantrekkelijk. Wij zijn visueel ingesteld. Om hier bij aan te sluiten kun je bij Avancé een infographic laten maken.

Voorwaarde voor het maken van een goede infographic, is dat het onderwerp zich er wel voor leent. Je moet de boodschap die je wil communiceren namelijk sterk vereenvoudigen, zodat men je boodschap direct snapt. Een goede vormgeving is dus erg belangrijk.

Belangrijke ingrediënten bij de vormgeving zijn:

  • Lay-out
  • Kleuren
  • Lettertypes
  • Grafieken
  • Illustraties

Voor merken en organisaties is het inmiddels al bijna een ‘must’ om visueel aantrekkelijke boodschappen te delen op hun eigen kanalen, sociale media alsook voor pr-doeleinden. Maak gebruik van illustraties in je communicatie-uitingen, zoals je website, een mailing en huisstijl. Probeer het eens en ervaar dat je goed gezien wordt… Wil jij ook een infographic voor je bedrijf laten maken? Neem dan contact met ons op.

infographic van Google's EEAT in geel, groen, rood en blauw met 16 tips voor waardevolle content
Voorbeeld van een infographic: Google’s EEAT in geel, groen, rood en blauw met 16 tips voor waardevolle content.

Een animatie infographic

De volgende stap is om van je infographic een animatie te laten maken. Zo kun je je boodschap nog krachtiger communiceren.