Hoe onderscheidt jij jouw bedrijf ten opzichte van je concurrenten? En wat wil je uitstralen? Als je je hiermee bezighoudt, dan werk je aan je positionering. Positionering gaat over de positie die een bedrijf of merk wil innemen in het hoofd van de klant. Het doel hiervan is het juiste imago creëren, en in positieve zin laten zien waarmee jij je onderscheidt van concurrenten. Zo kun je denken aan het uitdragen van de beste service. Weet je niet waar je moet beginnen of vraag je je af hoe je jezelf strategisch en toekomstbestendig in de markt zet? Avancé helpt je graag om met jouw merk of bedrijf aan een goede positionering te werken!

Onze aanpak bij de positionering van je bedrijf of merk

Hoe pakken wij de positionering van jouw merk of bedrijf aan? Eerst zorgen we ervoor dat we goed weten wat je identiteit is. Wat doe je en wat drijft je? Wat is jouw passie? Samen zoeken we naar wie jij bent, wat jou uniek maakt en hoe we dit in de markt kunnen zetten. We zorgen voor en geloofwaardig verhaal, en dat je dichtbij jezelf blijft.

Wat is je belofte? Dit vatten we samen in een pay-off; een slagzin die ook een rode draad in de uitingen vormt. Door de naam van het bedrijf of logo te voorzien van een slagzin, communiceer je niet alleen je naam en huisstijl, maar ook waar je voor staat.

Ook houden we de markt in de gaten op nieuwe ontwikkelingen. De markt is namelijk altijd in beweging. Daarom is het niet alleen belangrijk dat we je bedrijf positioneren, maar ook om je positie in de gaten te blijven houden. Op die manier maken we je bedrijf of merk succesvol en sterk!

Goede tekst en pakkende vormgeving

Wanneer we goed in kaart hebben waar jouw bedrijf of merk voor staat, dan is het tijd om hier bekendheid aan te gaan geven. Dat doen we door het schrijven van sterke teksten, maar ook door dit vorm te geven. Misschien is het wel tijd voor een (nieuwe) moderne huisstijl die past bij wat jij uitdraagt? Ook deze ontwerpen we dan graag voor je! Ben je nieuw in de markt of wil je gaan herpositioneren, dan wil je misschien wel beginnen met een nieuwe naam. Een naamgevingstraject kan dan het beginpunt zijn van jouw positionering.

Positionering: waarom doe je wat je doet?

Bij het positioneren van jouw bedrijf of merk gaan we uit van de Golden Circle van Simon Sinek. Dit is een veel gehanteerd model bij strategische marketingcommunicatie en positionering. En tevens: ons favoriete model hiervoor!

Wat houdt dit model in? Om te komen tot een heldere positionering moeten we de vraag beantwoorden waarom jouw bedrijf doet wat het doet (waarom ze bestaat). Op die manier gaan we mensen raken op emotioneel niveau en dat verbindt hen aan jou. Ze willen erbij horen. Hoe doet jouw bedrijf dit dan? Als laatste vertellen we pas wat je bedrijf precies doet. Mensen kopen namelijk niet je product, maar je overtuiging.

Wil jij jouw bedrijf positioneren in de markt?

Wil je ook aan de slag met jouw eigen positionering? Avancé heeft al aan diverse positioneringsvraagstukken gewerkt. Zo hebben wij bijvoorbeeld het nieuwe woonconcept van Dijkhof Wonen ontwikkeld en bijgedragen aan de positionering. Heb jij ook een vraagstuk voor ons? Laat het ons weten, we helpen je graag!