Google Data Studio, wat kan ik ermee?

Google Data Studio, wat kan ik ermee?

Hoe handig zou het zijn om in één oogopslag te kunnen zien waar de bezoekers van je website vandaan komen? Of om direct inzicht te krijgen in het aantal conversies van je Google Ads campagne? Geen zoektochten meer naar statistieken. Klinkt goed toch? En geloof het of niet; het kan echt. Namelijk met de handige tool Google Data Studio.

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio is een tool voor het visualiseren van data en het bijhouden van rapportages. Hierin kun je mooie gepersonaliseerde dashboards bouwen. Met Data Studio importeer je data vanuit allerlei programma’s. Je kunt er alles in bijhouden. Bijvoorbeeld van verschillende Google producten, zoals Google Analytics en Google Ads. Zo kun je eenvoudig de resultaten van je website en je SEA campagnes bijhouden. Is het dashboard gekoppeld aan je webshop? Dan zie je eenvoudig welke producten het best verkopen. Ook kun je statistieken bijhouden van niet-Google producten, zoals je social media activiteiten.

Voordelen van Google Data Studio

Een Google Dashboard is haast onmisbaar als je snel inzicht wil in je website statistieken en resultaten. We zetten alle voordelen nog even op een rijtje:

  • Je hebt alle data bij elkaar op één plek. Een dashboard is super overzichtelijk en laat de data in één oogopslag zien. Met een paar klikken op de knop vind je wat je wil weten.
  • Het is mogelijk om een specifieke periode te selecteren en om deze te vergelijken met een eerdere periode.
  • Het dashboard is naar je eigen voorkeuren aan te passen en in te delen. Je kunt hem helemaal zelf “from scratch” maken of kiezen voor een template. Ook kun je gebruik maken van verschillende tabellen, grafieken, diagrammen en teksten om jouw data vorm te geven.
  • In Google Data Studio zie je niet alleen de statistieken van Google producten. Je houdt ook data bij die geïmporteerd wordt uit bijvoorbeeld Facebook of Mailchimp. Zo hoef je niet ieder programma los door te spitten naar statistieken.
  • Je kunt realtime de data uit je website, webshop of campagnes bekijken. Door de realtime datakoppeling wordt je data continu automatisch opgehaald uit de bron.
  • En altijd goed: Google Data Studio is gratis, eenvoudig in gebruik en heeft geen limiet voor het aantal dashboards.

Is het iets voor mij?

Wil jij weten hoe Google Data Studio ingezet kan worden voor jouw bedrijf? Of wil je door Avancé een dashboard laten maken om beter inzicht te krijgen in je resultaten? Neem dan gerust contact met ons op!

Deel en inspireer anderen