Een website als platform voor verbinding en informatieverziening voor Ketenstandaard

Ketenstandaard is een onafhankelijke en neutrale organisatie die standaarden voor de bouw-, vastgoed-, onderhouds- en installatieketen ontwikkelt, beheert en promoot.
Dit doen zij met de door henzelf ontwikkelde standaarden of het beheer van standaarden van derden. De fusie met Stichting STABU vroeg om een nieuwe, moderne website die informatie geeft en verbindt. Zo ontwikkelde Avancé in samenwerking met Ketenstandaard het nieuwe platform: https://ketenstandaard.nl/

Het vraagstuk

Ketenstandaard wil een nieuwe website vanwege de fusie met Stichting STABU. Door de fusie waren er twee websites die onderhoud nodig hadden, maar die erg van elkaar verschilden. De wens van Ketenstandaard: een moderne website met een gebruiksvriendelijk CMS, een minimale hoeveelheid tekst, maar met toch voldoende informatievoorziening.

Het hoofddoel van de nieuwe website is het vormen van één platform. Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwe website de bezoeker een platform biedt voor onderlinge verbinding en uitgebreide informatievoorziening.

De oplossing

Kennisvol en verbindend

Het resultaat van dit mooie project? De nieuwe site is een online platform waarop snel en vanuit diverse plekken informatie gevonden kan worden over de organisatie. Over de standaarden die zij ontwikkelen en beheren, haar partners, de deelnemers en over de activiteiten die Ketenstandaard organiseert.
De nieuwe website is kennisvol. Het platform is het fundament waar de (potentiële) deelnemer alle informatie over de standaarden vindt. Daarnaast is het platform verbindend. Tussen Ketenstandaard en de (potentiële) deelnemer, tussen de fabrikant en de voorschrijvende markt, maar ook voor de onderlinge verbinding van partners.
De informatie op de website is makkelijk te vinden en bevat de meeste actuele data over de standaarden van Ketenstandaard. De API van de website biedt mogelijkheden om in te zetten op de automatisering van het automatisch verwerken van gegevens vanuit externe bronnen.De website is meertalig opgezet met het oog op uitbreiding naar andere landen in de toekomst. Ketenstandaard kan nu met de nieuwe website een breder internationaal publiek bereiken en zijn internationale ambities verwezenlijken.

De modernste technieken

Het vertrouwde jasje van WordPress gecombineerd met uniek vormgegeven templates in de huisstijl van Ketenstandaard. Door het gebruik van veel door Avancé gebouwde maatwerkapplicaties zijn wij in staat om een output te verkrijgen zoals de klant het graag ziet en vraagt. Eenvoudig in beheer door versleepbare blokken (drag-and-drop). De pagina’s zijn opgebouwd uit losse blokken, die los van elkaar in te zetten zijn. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het samenstellen van pagina’s bijna eindeloos. Bovendien maakt dit het CMS overzichtelijk in beheer, doordat het duidelijk is hoe de losse onderdelen binnen de pagina aan te passen zijn.

Een uitgebreid filtermenu. Op maat gemaakt en toegepast op diverse essentiële onderdelen van het platform, waaronder de agenda, downloads en deelnemers. Zo zoek en vind je snel de aangesloten deelnemers. Filter op standaarden, bedrijfssoort en provincie. De ingebouwde mogelijkheid om te filteren op postcode vergemakkelijkt het zoeken. Met een snel resultaat door onder andere het gebruik van het open source Javascript framework Vue.js gecombineerd met geavanceerde caching systemen, waaronder OPcache en Redis.

Het platform van Ketenstandaard: een resultaat waar wij van Avancé trots op zijn!
Bekijk het ook: https://ketenstandaard.nl/

Score?
  • Design & realisatie
  • Online rendement
  • Automatisering processen

Ervaring van de klant

Avancé Communicatie, deskundig, snel en zeer toegankelijk

Avancé heeft voor Ketenstandaard voor de tweede keer een website mogen ontwikkelen. www.ketenstandaard.nl Vanaf de eerste briefing tot na de oplevering werden we optimaal geadviseerd, ondersteund en begeleid met het finetunen van onze ideeën en wensen en werden deze later vakkundig vertaald en doorgevoerd op de website. We hebben nu een custom-made website die volledig aansluit bij onze eigen verwachtingen, maar vooral één die aansluit bij onze verschillende doelgroepen. Bedankt Yanick, Rob en Irene! Goed werk geleverd.

Ketenstandaard - Bouw en installatie

Deel en inspireer anderen