Samenwerking tussen onderzoek, praktijk, fotografie, vormgeving en druk

Ontwikkeling Drankenwijzer voor Alliantie Voeding. Deze Drankenwijzer is bedoeld voor patiënten met chronische nierschade. Tot nu toe was het onbekend welke frisdranken en bieren fosfaat bevatten. Dit boekje is een initiatief en samenwerking van Alliantie voeding, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en Takeda. Met behulp van deze Drankenwijzer krijg je in één oogopslag snel inzicht in de hoeveelheid fosfaatgehaltes dat er in (fris)drank zit.

Het vraagstuk

Tot nu toe was het lastig voor patiënten met chronische nierschade om te weten te komen welke frisdranken en bieren fosfaat bevatten. Daarom hebben Alliantie Voeding in de Zorg, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research van de meest gebruikte frisdranken en alcoholvrije bieren in Nederland de fosfaatgehaltes onderzocht. De Drankenwijzer helpt je om snel inzicht te krijgen in het fosfaatgehalte en helpt je daarom om de inname van fosfaat te beperken.

Focus op gebruiksvriendelijkheid
Ontwerp en realisatie van een gebruiksvriendelijke (offline) Drankenwijzer.

De oplossing

De Drankenwijzer is een ultieme samenwerking tussen de diverse disciplines: onderzoek, praktijk, fotografie, vormgeving en druk. Hoe zorg je dat chronische nierpatiënten snel de (fris)drank vinden in de Drankenwijzer?

Focus op vormgeving
Wij ontwikkelden een grafisch concept met verfrissende vormgeving die door middel van kleur en tabs de inhoud ondersteunt en het zoeken vereenvoudigt. Wij zochten een fotograaf en een drukker die ervoor konden zorgen dat het door ons bedachte concept naar volle tevredenheid tot uiting kon komen. Met als resultaat: een fraaie handzame Drankenwijzer en een tevreden klant.

Score?
  • Vormgeving
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Samenwerking

Ervaring van de klant

Vakkundig, klantgericht en enthousiast

Vakkundig en klantgericht. Het oprechte enthousiasme komt je project ten goede. Er wordt goed meegedacht over de opties en mogelijkheden voor je project. Heldere communicatie rondom planning en projectafspraken.

Alliantie en Voeding in de Zorg

Deel en inspireer anderen