Projectbegeleiding en tekst schrijven voor de informatiekrant Zorg & Ondersteuning van Gemeente Zutphen

Ook dit jaar bracht de gemeente Zutphen de informatiekrant Zorg & Ondersteuning uit in Zutphen en Warnsveld. Zo informeert de gemeente Zutphen haar inwoners over interessante ontwikkelingen, relevante regelingen en initiatieven op het gebied van zorg en welzijn. Avancé tekende dit jaar voor de projectbegeleiding en het schrijven van de teksten. Bekijk hier de digitale versie van de informatiekrant jaargang 2021.

Het vraagstuk

Het doel van deze informatiekrant? De inwoners van gemeente Zutphen informeren over nieuws en ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn. Handvatten en tips bieden bij eventuele financiële problemen door corona, maar ook daarbuiten. Uitleggen hoe de gemeente en andere instellingen hierbij kunnen helpen en wat je zelf kunt doen als inwoner om hulp te vragen of problemen te voorkomen. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier.

Avancé heeft, in overleg met de gemeente Zutphen, gezorgd voor een gevarieerde samenstelling, het redigeren van aangeleverde teksten van de co-auteurs, het schrijven van artikelen en de selectie van het beeldmateriaal. Maar ook het bewaken van de planning en algemene projectbegeleiding en het contact met uitgever ETT Media. Zij hebben net als voorgaande jaren het ontwerp en de opmaak van de krant verzorgd.

De oplossing

Zo is de informatiekrant Zorg en Ondersteuning 2021 tot stand gekomen. Zowel in gedrukte als in digitale vorm. Vanaf half mei werd deze huis-aan-huis verspreid in Zutphen en Warnsveld.

In de krant lezen de inwoners diverse relevante artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over Hulpwijzer Zutphen, hoe de gemeente kan helpen bij geldzorgen en financiële problemen, welke steunmaatregelen er zijn voor ondernemers in coronatijd, #OPLADERS, BSO+ en jongerenondersteuning. Bij alle artikelen is passend beeldmateriaal gekozen. Met mooie sfeerfoto’s uit Zutphen en Warnsveld.

Om meer bekendheid aan de krant te geven, is de digitale versie ook gedeeld via verschillende social mediakanalen. Ook benieuwd naar het eindresultaat? Via deze link bekijk je de digitale versie.

Score?
  • Offline zichtbaar
  • Informeren

Deel en inspireer anderen